Sharon Bletterman over mij intro

Wanneer je jong bent...

ga je nadenken over wat je 'later' wilt worden. Vaak kijk je dan toch naar je ouders en wat zij voor werk doen. Mijn moeder werkt als verpleegster in een ziekenhuis en toen mijn zus en ik nog jonger waren, mochten wij weleens helpen. Oh, wat vond ik dat dan leuk! Daardoor heb ik er als jong meisje lang aan gedacht om verpleegster te worden en zo mensen te helpen. Uiteindelijk kwam ik erachter dat mijn passie lag bij het ondersteunen van kinderen en jongeren. Vandaag de dag ben ik Orthopedagoog...

Ik heb altijd gehouden van...

boeken lezen. Met name boeken waar ik mezelf in kon herkennen en die mij hielpen het gevoel te geven dat ik niet de enige was met bepaalde zorgen of onzekerheden, zoals de boeken van Carry Slee of die van Francine Oomen met de titel 'hoe overleef ik....'. Hierdoor ontstond langzaam mijn wens om zelf ook een kinderboek te schrijven, zodat ik net als Carry Slee en Francine Oomen kinderen op een laagdrempelige manier kan helpen.

Echter...

bleef het voor jaren alleen bij deze wens. Ik begon in 2018 met mijn HBO studie toegepaste psychologie waarna ik de master Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam ging doen. Toen mijn moeder en haar collega in 2019 een fantastisch boek schreven over hun jaren ervaring in het ziekenhuis, werd ik herinnerd aan mijn wens om een kinderboek te schrijven. 

Al zolang ik me kan herinneren...

ben ik bang voor spinnen, alles gilde ik altijd bij elkaar als ik een spin zag. Toen ik jong was checkte ik in mijn slaapkamer eerst alle hoekjes waar spinnen kunnen zitten. Dan riep ik mijn vader of moeder en die moest de spin dan weghalen. Ik was oprecht bang dat spinnen op mij zouden vallen en dat ik ze dan niet meer zou kunnen vinden, maar wel wetende dat ze er zitten... ieuw.

Sharon Bletterman diploma uitreiking
Sharon Bletterman cognitieve gedragstherapie

Zelf overwon ik mijn angst....

toen ik in 2019 startte ik met de cursus Cognitieve gedragstherapie, een behandelmethode die je bij verschillende  klachten in kunt zetten. We moesten zelf oefenen in het aangaan van onze angsten, waarbij sommige cursisten een spin hadden meegenomen. En daar ging ik dan: eerst naar de spin kijken, daarna zachtjes aanraken en vervolgens de spin op mijn hand en arm laten lopen. Nou, ik vond het een verschrikking om die kriebelpootjes zo te voelen, maar ik ontdekte wel dat ik de spin zelf kon controleren door mijn arm te bewegen. Ja hoor, de exposure (zoals we dat noemen) begon te helpen! Natuurlijk ben je daarna niet klaar en moet je zelf blijven oefenen.

Na deze ervaring dacht ik...

dat wordt het onderwerp van mijn eerste boek waar ik zowel mijn eigen persoonlijke ervaring in kwijt kan, als ook de theoretische achtergrond en kennis die ik heb. En zo begon de reis in het ontwikkelen van mijn eerste boek samen met Denise Vervuren als illustrator. 25 februari kreeg ik de boeken binnen waar we een jaar aan hadden gewerkt.

Het lijkt me echt super mooi als...

kinderen zich kunnen herkennen in mijn boek, dat ze weten niet de enige te zijn met angsten en dat ze op deze manier leren om op een passende manier om te gaan met angsten, ook op latere leeftijd! Mijn doel is om zoveel mogelijk kinderen en ouders te helpen in het overwinnen van angsten!

Je kan me echt blij maken met...

een middagje op de bank serie kijken (inclusief dekentje en lekker eten), een dag winkelen of lekker uiteten/borrelen met mijn man, familie of vrienden. Ik vind het belangrijk om voldoende tijd voor mezelf te hebben en met mijn intensieve baan is dit ook nodig. Verder hou ik ook van sporten, lekker thuis via youtube. Op vakantie gaan doe ik uiteraard ook heel graag. Een ideale vakantie voor mij is typisch zon, zee, strand en lekker eten. Sinds januari 2021 ben ik ook helemaal into mediteren en mindfullness, want dit helpt mij om overzicht te houden en niet te verzanden in (negatieve) gedachten. 

Sharon Bletterman mediteren